500 seconden kerkdienst

Op 25 oktober heeft de EBG in Zaandam een 500 seconden kerkdienst gehouden. Met deze korte kerkdienst op het plein voor de kerk hebben wij aandacht gevraagd voor het lot van de migrantenkinderen op Lesbos.

De Nederlandse regering heeft zich bereid verklaard om 500 kwetsbare kinderen uit het kamp Moria naar ons land te laten komen. Omdat deze belofte maar niet werd ingelost, hebben op 29 september een groot aantal organisaties, gemeente, kerken en personen een petitie aan de Tweede Kamer aangeboden.

Als vervolg op deze petitie zijn kerken begonnen met de 500 seconden kerkdiensten. In de Zaanstreek heeft het Doopsgezinde Broederschap het voortouw genomen, zodat met ingang van 11 oktober iedere zondag in een andere kerk zo een kerkdienst wordt gehouden.

Daarbij wordt het volgende lied gezongen (op de melodie van “Alle Menschen worden Brüder”):

Tegen alle donderwolken, tegen hard asielbeleid
zingen wij en blijven waken: weg met onbarmhartigheid!
’t is één wereld of géén wereld wie verstaat het leven niet?
Vluchtelingen detineren zorgt voor grenzeloos verdriet.

Zing dus tegen alle klippen, tegen bierkaai, lange duur,
Tegen metershoge hekken  – zingen wij met heilig vuur!
Denk aan al die vluchtelingen, bruin en wit en geel en zwart,
in hun cellen opgesloten sluiten wij hen in ons hart.

De 500 seconden kerkdienst in Zaandam (foto; E.Bonoo)

Wij gebruiken cookies om deze website goed te laten werken. Door op de website te blijven accepteerd u dit gebruik van de cookies. Wij verzamelen geen gegevens van u. De cookies zijn zuiver functioneel.