Bekendmaking in de kerkdienst van 31 januari 2021

Vandaag mogen wij u bekendmaken wie de opvolger van br. en zr. Bernhard als predikantsechtpaar in onze gemeente wordt. Br. Welschen van het Provinciaal bestuur heeft ons gevraagd om het volgende aan u door te geven:

“Het Provinciaal Bestuur heeft besloten zr. Karen Wilson tot opvolger van zr. Anna en br. Stefan Bernhard als predikante naar de Evangelische Broedergemeente Noord-Holland te beroepen. Zr. Wilson is getrouwd met br. Samuel Wilson en zij hebben drie volwassen kinderen.
Zr. Wilson is opgegroeid in de Broedergemeente Königsfeld in Zuid-Duitsland, na haar studie theologie heeft ze als predikante in de Evangelisch-Lutherse Kerk in Tanzania gewerkt. Daar heeft zij ook haar man leren kennen. Op dit moment is zij predikante in de Evangelische Broedergemeente Neuwied, de partnergemeente van de EBG Noord-Holland.
De beroeping van zr. Wilson naar Noord-Holland gaat in per 1 september 2021.
Br. Bernhard zal per 1 mei 2021 in de EBG Zeist aan het werk gaan. Zr. Bernhard heeft aangeboden om de EBG Noord-Holland nog tot eind van dit jaar ondersteunen. Op dit moment voert het Provinciaal Bestuur gesprekken, een vervangende predikant voor de pastorale verzorging van de gemeente in de maanden mei t/m augustus 2021 te regelen.
Het Provinciaal Bestuur is blij dat zr. en br. Wilson de beroeping aanvaard hebben en dat de Oudstenraad van de EBG Noord-Holland met de beroeping heeft ingestemd. Wij wensen de gemeente en de familie Wilson Gods zegen toe voor de nieuwe periode die zij met elkaar zullen ingaan.”
Tot zover de verklaring van br. Welschen. De Oudstenraad heeft eind 2020 al kennis kunnen maken met br. en zr. Wilson tijdens een Zoom-gesprek. Vanwege de nodige gesprekken in Neuwied konden wij de beroeping echter pas vandaag bekend maken. Wij kijken uit naar een goede samenwerking met zr. Wilson. Mocht u vragen bij deze mededelingen hebben dan kunt u graag contact opnemen met een van de leden van de Oudstenraad.

Tekst opgesteld door Johannes Welschen en aangevuld door Stefan Bernhard. Uitgesproken in de online-kerkdienst van 31 januari 2021 door Nancy Bipat-Mokkum

Wij gebruiken cookies om deze website goed te laten werken. Door op de website te blijven accepteerd u dit gebruik van de cookies. Wij verzamelen geen gegevens van u. De cookies zijn zuiver functioneel.